Om Esensera

 

Vores Mission

Esensera er en ung og dynamisk virksomhed, der leverer verdens mest autentisk duftende naturlige aromatiske ingredienser til udviklere og producenter af parfumer, sæber, shampoo, cremer og andre skønhedsprodukter samt til professionelle spa til sofistikeret aromaterapi og luksusaromatisk wellness.

Passion Fremfor Alt

Værdierne der forener Esensera i en fælles vision er Passion, Respekt, Ansvar, Sikkerhed. Naturlige aromatiske ekstrakter er ligesom ædelsten og -metaller associeret med det rene, noble, drømmende og tidsløse, der gennem vores sanser nærer sjælen. En dyb fascination og respekt for dette naturens aromatiske mirakel er fundamentet for vores arbejde.
Esensera er landets førende specialist og særforhandler af naturlig aroma og har i efteråret 2022 udvidet til også at omfatte salg til private. Foruden at levere ingredienser, udvikler og formulerer vi som aroma- og parfumedesignere naturlige parfumebaser, akkorder, signaturblandinger m. m. til flere topbrands i norden indenfor såvel skønhedsprodukter som wellness.
Selv er vi erfarne og passionerede saunagusere og entusiaster af aromatisk spa og wellness. Og det er med stor glæde, at vi med vores webstore nu har muligheden for at dele vores ekspertise og passion for sofistikeret naturlig aroma - hos Esensera kan private forbrugere nu endeligt, for første gang hos en nordisk forhandler, få fingrene i kvalitet, der normalt er forbeholdt professionelle. Og vi tilbyder naturligvis både vejledning, oplæg og workshop i avanceret anvendelse af naturlig aroma.

Naturlig Aroma i Verdensklasse

Vores sofistikerede og dynamiske netværk bestående af over 30 forskellige destillatører, fabrikanter og råvaremarkeder i Grasse, Toscana, Kerala, Mysore, Yunnan m. fl. leverer kun de fineste ingredienser i verden. Esensera fører tilmed produkter fra de største og mest prestigefyldte dufthuse som Biolandes, Robertet, IFF og Firmenich hvorfra mester parfumeurer Alberto Morillas, Olivier Cresp og talrige andre har betroet verden med uforglemmelige parfumer som CK One, Armanis Acqua di Gio, Flower By Kenzo, Black Opium, Flora By Gucci og mange mange flere.

Kvaliteten af aroma skal mærkes og føles; sommetider allerede i topnoterne der sprudler intenst ud af en flaske, og endnu oftere under nedtørringen, i vedholdenheden, nuancerne og særligt ved fraværet af afvigende noter.
Esenseras høje standard sikrer, at kun den bedste og mest autentiske aroma af sin slags får lov at føres i vores sortiment. Derfor kan vi tilbyde mange håndværksfremstillede ingredienser, der dog ofte sælges hurtigt ud pga. begrænset udbud. Det betyder endvidere også, at ikke alle vores produkter er permanente. Til gengæld introducerer vi nye varianter hver måned og garanterer for kvaliteten.
Vi fører i øjeblikket over 120 forskellige æteriske olier, absolut, CO2 ekstrakt, resinoid, balsam og mere med yderligere 20-30 nye varianter på vej i 2023.

Motivation

I mere end et årti er vi og andre blevet stadigt mere frustrerede af manglende opfindsomhed og progression på markedet for naturlige aromatiske ekstrakter i Nordeuropa og Skandinavien. Vi har længtes efter et større og mere sofistikeret udvalg samt en højere kvalitet. Desværre har vi fundet, at ingen forhandlere idag, store som små, yder dette naturens mirakel den fortjente respekt.

Branchen er desværre hårdt mærket af en række problemer, der gør det næsten umuligt for forbrugeren at finde sikre og ægte kvalitetsprodukter.

  • forhandlere med ingen eller ringe forståelse for aromakemi, olfaktion og botanik

  • utilstrækkelig, forkert eller direkte falsk teknisk og lovpligtig dokumentation

  • misforstået, manglende eller forkert mærkning og information, herunder falsk økologimærkning, på såvel emballage som website

  • kort holdbarhed og lav potens som følge af dårlig opbevaring, som ved citrus på hylder i butikker ved stuetemperatur

  • dårlig emballering der kun tilbyder ringe lysbeskyttelse, særligt for produkter der står fremme hele døgnet i butikker

  • kontaminering pga. manglende brug af originalitetsring

  • pseudo-videnskabelig samt overdrevet, og i nogle tilfælde direkte farlig, holistisk markedsføring

  • forfalskede og fortyndede (cutted) produkter.

Listen er lang og en effekt af branchens største problem, som er en kronisk mangel på professionelle.
Esenseras vision er at rense ud i alt dette og markere begyndelsen på en ny standard for kvalitet af naturlige aromatiske ekstrakter og hvordan de handles med respekt og på en professionel, ansvarlig og sikker måde.


Rigtigt god fornøjelse!